Arla ekologisk mjölk
Arla Ekologisk mjölk Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Marknadsföring som presenteras på ett redaktionellt sätt för att i tidigt stadium attrahera läsaren med betydelsefull story och intressant information som leder till en affärsrelation.

Content marketing, artiklar med innehållsmarknadsföring som skapas genom levande texter med rader som berättar en historia, beskriver fördelar, ger väsentliga tips, visar exempel samt andra mervärden där läsaren får ökad kunskap om produkter och tjänster som utgör artikelns kärna.

Definitionen på Content Marketing diskuteras det flitigt om och råder rejält delade meningar om vad det egentligen är. För att förtydliga post127 syn på ett äkta Content Marketing så är det när ett företag själv skriver om sitt utbud på egna produkter, sin webbplats, kundtidning eller nyhetsbrev etc...

Annons

För att ge ett exempel, se nedan Arlas utsökta Content marketing på sin produkt Mjölkpaket.

Arla, tryckt Content Marketing (Print)

Arla har under lång tid alltid kommit med tips och annat skoj på mjölkpaketen som varje morgon, lunch och kväll ställts fram på något bord, men som också exponeras varje gång då en kylskåpsdörr öppnas.

Sponsrade inlägg

En annan form av innehållsmarknadsföring är Sponsrade artiklar. Där använder en verksamhet sig av andra företags plattformar för att nå ut med sina budskap. Artiklarna kan skrivas så som Content marketing görs men måste vara utformat så läsaren förstår att det är ett marknadsinriktat innehåll. Den här marknadsföringsformen kan du synas med på post127, Läs gärna fördelarna längre ned.

Native Advertising

Innehållsmarknadsföring med Native Advertising metoden anser post127 är en rätt så osjyst metod där texten många gånger framställs som ett journalistiskt reportage. Långa texter som lurigt smyger in budskapen som gör att läsaren inte har en aning om att det är riktad marknadsföring. Nej till sånt här tycker post127, sådana metoder är vare sig marknasföringsmässigt eller pressetiska.

Fördelar med Sponsrat inlägg.

  • Det ökar chanserna att de klickar vidare in på din webbplats. Välj sajter där besökarna med största sannolikhet matchar din kundgrupp.

    Exempelvis har flesta läsarna på post127.se anknytning till områdena inom postnummer 127 Är du ansvarig för företag eller annan verksamhet och vill nå ut främst till befolkning inom 127 så är post127.se en bra webbplats att presentera dina sponsrade budskap på.

  • Sponsrade artiklar med välskrivna, intressanta och spännande texter på webben indexeras av sökmotorer.

  • Länkar har högt värde då sökmotorer rankar webbadresser. Har du ett sponsrat inlägg på webbplatser så har du också inlänkar från dem till din sajt.

  • Väljer du att synas med sponsrat inlägg på post127 finns din artikel alltid kvar och kan fortsättningsvis hittas via sökmotorerna, även då ditt inlägg över tid inte syns på framsidan eller högst bland inläggen. Länken från sökmotorn leder ändå till din artikel. (inlägget kan dock tas bort från post127 på din begäran ifall du önskar det)

Enligt marknadsföringslagen måste läsaren få information om att inlägget är sponsrat. Post127 har löst det med att lägga artiklar med riktade budskap i kategori med namnet: ”Sponsrade inlägg”

Avslutningsvis, exemplet ovan med Arla är inte sponsrat. Utan det är ett redaktionellt exempel på otroligt bra Content Marketing

Läs mer om marknadsföring på Post127

Marknadsföring

Tack för att du delar.
Häng med på Post 127 Facebooksida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras på sajten

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn