5G tekniken breder ut sig
Kraftfull utrustning för datakommunikation

Är världen redo för 5G eller finns det risker som gör att att mänskligheten inte bör använda tekniken.

Antenner och master för 5G tekniken har senaste tiden blivit allt mer påtagligt och verkar fortsätta installeras i en allt snabbare takt. På hustak och resta master runt om i tätbebyggda miljöer installeras antenner och skåp som ser ut att vara för teknik med oerhört kraftfull sändning och mottagning av datatrafik.

Rest mast i Skärholmen
Mast för digital kommunikation

En tanke som allt fler människor verkar ställa sig är om den här tekniken är säker att bo och vistas vid. Är tekniken ohälsosamt skadlig eller har den ingen negativ påverkan på människor, djur och växter.

Är tekniken viktigare än att sätta hälsan på spel?

Det är i alla fall en viktig fråga att reda ut hälsofaror och ta ställning till innan framtidens AI och annan smart teknik som kräver höga till extremt höga frekvenser för att kommunicera mellan varandra för att fungera.

Installation antennutrustning
Installation

Vad tycker du om 5G och alla installationer?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Vad säger vetenskapen

I webbkanalen Swebbtv från den 21 juni 2019 intervjuades Olle Johansson. Han är tidigare docent och universitetslektor för neurovetenskap vid Karolinska Institutet samt adjungerad /gästprofessor vid Kungliga Tekniska Högskolan.

Olle Johansson berättar i webbintervjun om att det saknas vetenskapliga studier och garantier om att 5G skulle vara säkert ur hälsoperspektiv. Däremot har det visat sig i forskning enligt O Johansson att det kan finnas stora risker med 5G-tekniken.

Titta och lyssna gärna på intervjun för att bilda dig en egen uppfattning om 5G

Sätra radiolänktorn

Bredängstornet
"Bredängstornet"

Nuvarande 5G utbyggnad på hustak i omgivningar både i city och förorter ser snart ut att bära mer teknik en ett stort radiolänktorn.

Antenn St:Eriks sjukhus
Antenn S:t Eriks ögonsjukhus, Fleminggatan

I Bredäng finns radiolänktornet Sätra radiolänktorn. Det står på Backvindeln i Mälarhöjden men blivit känt som ett landmärke för Bredäng.

Wikipedia om Tornet

Radiolänktornet är 64,25 meter högt och uppfördes 1961 efter ritningar av arkitekten Jan Wallinder från Göteborg. Uppdraget beställdes av dåvarande Televerket som skulle säkerställa telekommunikationen i Södra Stockholm.

Källa: Wikipedia – Sätra Radiolänktorn

Häng med på Post 127 FB-sida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras.

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn