Maj
Nalle, blommor och hagel.

Starten på maj var toppen men som nu en bit in i månaden skojar till det med ett väderomslag. Kyliga nordvindar med växlande hagelbyar varvas med sol.

Maj startade med tre superfina dagar med sol och en hel del värme. Fast idag den 9 maj skämtar någon aprillo med oss. Sedan några dygn tillbaka har nätterna varit riktigt kalla med kvicksilver som dragit sig ned till nollan och kanske en bit därunder på vissa platser.

Dagtid svepte mörka moln in och fällde en del hagel som hann lägga sig en stund innan solen tittade fram igen.

Annons
Hagel på stig
Hagelstig

På nätterna är det fortfarande stor risk för frost och där växtligheten ställs inför prövningar för att tackla kylan. Det kommer de få göra några dygn till innan värmen kommer tillbaka.

Hagel i blommrabatt
Cool blomsterprövning

Så nallen som skulptör Tove Källmark skapat, den får sitta på pallen och ta igen sig en stund och vakna ur vinterdvalan med att ta sig lite sovmorgon i lugn och ro några dagar till.

Nalle och blommor i hagel
Nalle, blommor och hagel.

Majvädret just idag är rena aprilskämtet. Fast det är bara hålla ut några dagar till, värmen är i siktet. Sol och värme är på gång till helgen.

Vädret i sommar

En spännande grej som är kul att checka upp är ifall den gamla väderberäkningen för sommaren fungerar. Det var någon som berättade att det går att spå hur sommarens väder blir beroende hur vädret var de tre första dagarna i maj. Det vill säga:

  • Första majs väder fyller första sommarmånaden juni
  • Andra majvädret blir detsamma för semestermånaden juli
  • Tredje maj speglas vädret in i avslutande sommarmånaden augusti

Funkar det här så får vi alla fall en toppensommar i Stockholm, för de tre första dagarna var riktigt fina i huvudstaden.

Vilken årstid gillar du mest?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

 

Tack för att du delar.
Häng med på Post 127 Facebooksida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras på sajten

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn