Ny svårsläckt brand i Slättgårdsskolan
Ny svårsläckt brand i Slättgårdsskolan

Den här gången ser det ut som att grundskolan för årskurs 1-9 i Bredäng inte går att rädda.

Ny svårsläckt brand i Slättgårdsskolan. Under natten mot måndagen den första juni bröt en brand ut I Slättgårdsskolan. Från att larmet kom 01:28 arbetade stor styrka med släckningsarbete in på måndag förmiddag. Ännu vid 09 på morgonen krävdes fortfarande brandbekämpning från stegbil och flera andra enheter som var kvar på plats.

Släckning tak
Många timmars brandbekämpning

Det här är andra svåra branden på kort tid i Slättgårdsskolan. Den 22 mars 2020 totalförstördes skolans gymnastiksal i en svårsläckt brand och nu ser alltså ut som att hela Slättgårdsskolan är totalförstörd efter nattens brand.

Ny svårsläckt brand
Tidigare nedbränd gymnastiksal och nu även huvudbyggnaden.

Branden var under kontroll men räddningsledningen var fortfarande igång under morgonen med att arbeta med planritningar för att se till att branden kunde släckas helt.

Räddningsledning kl 8:48
Räddningsledning kl 08:48

Förhoppningsvis finns bevismaterial att samla in eftersom det här med all förmodan är en anlagd brand. Skolan har även kameraövervakning där det kan finnas filmmaterial som visar vad som skedde natten då Slättgårdsskolan fick så svåra skador att den troligtvis inte går att rädda.

Polis och skadeplatschef.
Polis och skadeplatschef.

Läs tidigare artikel: Polisens hypotes om branden (Gymnastiksalen) i Slättgårdsskolan

 

 

Häng med på Post 127 FB-sida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras.

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn