Bygglov Patriarken
Tomt Patriarken i Bredäng inhägnad. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

I ärendet bygglov sökt av Rumänsk – Svenska Kulturföreningen Fratia meddelar Stadsbyggnadskontoret att de föreslår att Stadsbyggnadsnämnden beviljar Fratias ansökan om bygg- och marklov på tomt Patriarken 2:8 i Bredäng

Ålgrytevägen bygglov
Tomt Patriarken 2:8 sett från Ålgrytevägen. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Platsen invid Ålgrytevägen/Stora Sällskapets väg strax väster om Bredängs Centrum har under lång tid varit uppgrävd och omgärdat med stängsel.

Stor grop, mängder av utspridda stenbumlingar och galler runt den stora tomten mellan Kvicksätrastigen (vid t-banespåret), Ålgrytevägen och Stora Sällskapets väg har flera år skapat allt annat än glädje och trivsel.

Annons
Stora Sällskapets Väg
Patriarken mellan Kvicksätrastigen och Stora Sällskapets Väg Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Nu ser det ut som att kulturföreningen Fratias ansökan om bygglov för stavkyrka kan komma beviljas.

Är du religös?

Loading ... Loading ...

Stadsbyggnadskontoret bedömer att förutsättningarna för bygg- och marklov är uppfyllda och föreslår därför att Stadsbyggnadsnämnden beviljar Fratias ansökan om lov att bygga kyrkan.

Bredäng, Patriarken 2:8
Karta Patriarken 2:8

Ansökan om bygglov gäller en stavkyrka med underjordiskt kapell för begravningar, bröllopspaviljong och 43 stycken parkeringsplatser varav två platser är för personer med funktionsnedsättning.

Stavkyrkan ovan mark uppgår till 193 kvm och det underjordiska kapellet till 783 kvm. Bröllopspaviljongen planeras till 63 kvadratmeter, i övrigt tillkommer p-platser och murar.

Källa: Tjänsteutlåtande Stockholms Stad: Bygg- och plantjänsten

Tack för att du delar.
Häng med på Post 127 Facebooksida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras på sajten

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn