Ett bord och ett par stolar i Kyrkgropen
Ett par stolar och ett bord på tidigare Kyrkgropen.

Platsen är den s.k Kyrkgropen som länge varit stängslat och sett för bedrövlig ut i många år. Planerad byggstart av kyrka nådde bara till en inhägnad och utgrävd markyta.

Efter att Kyrkgropen återställts i rätt hyfsat skick skulle marken kunna användas till något som främjar boende runt om i Bredäng.

I dag 12 april 2020 stod ett litet cafébord och ett par stolar på platsen. I Finland brukar det ju heta att när man bygger ett hus börjar man med bastun så kommer resten runt omkring till allt eftersom.

La upp ett inlägg i den lokala Facebookgruppen. ”Bredäng Baby” Som kommentar till Post 127 inlägg var det en person som väckte en riktig kul tanke om att det skulle kunna vara något av ett självfik där äldre skulle kunna ta med sig egen kaffekorg.

Självfik med utrymme
Corona självfik med utrymme och distans till andra 🙂

Så här i Coronatider då distansering och avstånd mellan andra människor är viktigt så är hennes idé alldeles lysande.

Tänk vilken härlig tanke om ett par första stolar och ett bord kunde leda till Bredängs självfik, picknickpark eller något i den stilen. Kommunen skulle kanske kunde ställa ut ett par extra soptunnor.

Även ett förråd skulle kunna byggas där man kan plocka ut ett par stolar och ett bord för för en egen fika. Platsen skulle absolut kunna bli en fin mötesplats som attraherar äldre och andra som enkelt vill komma ut och träffas mitt emellan skogs och centrummiljö.

Du som bor i Bredäng och ännu inte är med i Facebookgruppen ”Bredäng Baby” Klicka in och häng på. Det skulle även vara skoj om du även vill hänga med på Post 127 FB sida.

Tack för att du delar.
Häng med på Post 127 Facebooksida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras på sajten
Annons

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn