Stora ekonomiska konsekvenser i Coronapandemin
Bredäng Camping f.n. stängd t.o.m 1 juni

Det är många verksamheter som ställts inför stora förändringar nu när Corona för närvarande härjar gränslöst i hela världen.

Övertejpade öppettider
Övertejpade öppettider.

Många som driver verksamheter ser stora jobbiga ekonomiska konsekvenser efter Coronas framfart. Skyltar och övertejpade öppettider om att verksamheten inte är igång är just nu en vanlig syn vi möts av.

Konkurser och arbetslöshet är inte långt borta i horisonten längre. Utan konsekvenserna smyger i dagsläget som skuggor i vår direkta närhet och skapar rädsla och oro hos många.

Men allt handlar om inställning och attityd. När Corona är över och vi alla måste vara med och städa upp efter eländet och komma upp på fötter igen så finns det flera exempel på hur man kan ta sig ur kriser.

Ett favoritexempel är den amerikanska delstaten Detroit´s som 2013 försattes i konkurs med ökad kriminalitet och fattigdom som följd.

Tidigare konkursstaden Detroit

I en intervju den 19 augusti 2018 i Hockeybladet berättade tidigare hockeyproffset i Niklas Kronwall som spelade i Detroit Redwings om sin syn på staden som gått från blomstrande industristad till spökstad och vänt igen till att bli en av USA mest expansiva städer. Till artikel

Så visst finns det hopp om det för tillfället ser rätt knepigt ut. Så håll ut, det kommer tider vi kan vända ett sjunkande skepp till att bli ett fantastiskt fartyg igen som låter oss segla på framgångens vågor.

Lästips här på Post 127

Det finns eldsjälar med rätt attityd och inställning och som ser möjligheter oavsett hur illa läget kan tyckas vara. Läs tidigare artikel här på Post 127: Vårberg, lilla Detroit

Tack för att du delar.
Häng med på Post 127 Facebooksida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras på sajten
Annons

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn