Ett lyft för 127
Ett lyft för 127 Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Planerna för Gröna Stugans park/Flygplansparken i Bredäng presenterades idag av Skärholmens stadsdelsförvaltning.

På plats i Bredängs bibliotek fanns även landskapsarkitekter som visade översiktsskisser över hur parken de skapat kommer se ut. Det som är riktigt häftigt är att klätterställningar och allt annat som kommer finnas i parken är alla utvalda från de önskemål som allmänheten inkommit med.

Det var 212 personer som lämnade in förslag som fyllde fyra hela A4 sidor med idéer. Sedan har landskapsarkitekterna arbetat med olika varianter från förslagen för att försöka skapa en spännande, rolig men också en säker lekpark som uppfyller alla de säkerhetskrav som ställs.

Eftersom säkerheten är så otroligt viktig, speciellt i en park som kommer skapas efter temat ”Upp i luften” så valdes de mest lämpliga förslagen ut som allmänheten sedan fick rösta på.

154 personer röstade och valen landade bland annat på utkikstorn, rymdraket, studsmattor och klätterställningar med mera.

Flygplanet i Flygplansparken

Lekparkens främsta kännetecken och omtyckta klätterställning "Flygplanet" kommer målas om och självklar få finnas kvar.

Besättning på planet den här dagen är de här två killarna som stannade till med sin pappa som gav grabbarna både flyg och fototillstånd att medverka på bild.

Tack för att du delar.
Häng med på Post 127 Facebooksida och få uppdateringar när nya inlägg publiceras på sajten

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Fyll i namn